Det tar tid att att vara skadad.

Om man är frisk så springer man och frågan är om det finns någon mer tidseffektivt träning så som löpning. Ofta behöver man bara att knyta på sig skorna och ge sig ut. Man behöver oftast inte transportera sig någonstans, byta om i ett omklädningsrum osv. Sen är själva träningsformen i sig effektiv, vätska får man ofta i sig under passet utan att behöva stoppa. Försök att få i dig vätska samtidigt som du kör två handsving med kettlebells eller när du kör bröstpress med TRX. Inte lika lätt.
Men nu som skadad försöker jag hitta en massa andra alternativa träningsformer. Anser att jag hittat en bra balans mellan styrka, rehab och kondition. Men det tar tid, mycket tid.
Ser man på diagrammen nedan ser man att detta med alternativträning tar tid:

Augusti 2013 - December 2013

Januari 2014- idag
Det som inte ens finns med i dessa diagram är den tid som är transport till och från träningen om den inte kan loggas som transportlöpning alternativt upp/nedjogg. 

Annars ångar träningen på, vecka 6 blev en riktigt bra träningsvecka som inkluderades ett lätt löppass i lördags helt utan någon obehagskänsla alls. Veckan avslutade med ett helt underbart Crosstraining Indoor 80 minuters pass i Bunkern. Nästan 11,5 timmars träning blev det totalt.



Avslutar med lite gamla löparbilder som jag tittar på ibland för att hitta tillbaka till den där känslan man bara kan få av löpningen när den är som bäst:

Göteborgsvarvet 2010


Lidingöloppet 2010

Lidingöloppet 2011
Göteborgsvarvet 2012







2 kommentarer :

  1. Kul att se att träningen flyter på Patrik. Själv gnetar jag på på crosstrainern. Det är bara att gilla läget. Men jag tror detta gör en till bättre löpare när man väl är tillbaka på banan. Kämpa på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. jo, man får se det på den positiva sida. Tror allsidigheten kommer säkert att stärka oss i slutet. Får se det som investering i sig själv.

      Radera

Använder Blogger.